Fanfare brengt rock en klassiek bij elkaar

In een meer dan volle zaal bij De Kroon gaf muziekvereniging De Fanfare gisteravond haar jaarlijkse najaarsconcert. Met een vol programma dat op een fijne manier werd gepresenteerd door André Brinkers werd voor de pauze een belangrijk aandeel geleverd door de jeugd onder leiding van Ria Degenkamp en het orkest. De slagwerkgroep onder leiding van Erik Broeke wist na de pauze indruk te maken met stokken maar ook met maar liefst acht drumstellen zorgden zij voor een ware muzikale waterval die met luid applaus werd beloond door het publiek. Ook tijdens het optreden van Suzan Brinkers met een solopartij van Marijke Vosman op piano was het muisstil in de zaal. Overigens gold dat voor meerdere solo-partijen van andere muzikanten. Daar waar de rock voor de pauze de boventoon voerde liet het orkest na de pauze onder leiding van Frank Uuldriks zien dat zij probleemloos kunnen schakelen naar lichte klassiek welke met sprekende videobeelden werd ondersteund op het scherm.

Tijdens het programma werden vier leden van de Fanfare gehuldigd voor hun trouwe lidmaatschap. Voorzitter Selma Bomhof speldde Marijke Vosman, Harry Leeftink, Yvonne Bakhuis en Jan Hargeerds een erespeld op voor respectievelijk 12,5 (twee maal), 25 jaar en 60 jaar lidmaatschap.