Markelose Fanfare trapt jubileumjaar af met reünie

Markelose Fanfare trapt jubileumjaar af met reünie

MARKELO – De Fanfare wordt 85. Dit jubileumjaar wordt door de Markelose muziekvereniging afgetrapt met een reünie op zaterdag 6 april bij De Haverkamp. Leden en oud-leden maken dan samen muziek.

Eigenlijk had muziekvereniging De Fanfare het 135-jarig bestaan kunnen vieren. De voorloper, de Harmonie Markelo, werd al in 1884 opgericht, maar ging in 1927 ter ziele vanwege een gebrek aan leden. Anno 2019 is De Fanfare echter springlevend.

“Al die jaren is De Fanfare het muzikale gezicht van Markelo geweest. Het belangrijkste doel heeft De Fanfare altijd kunnen waarmaken: laagdrempelige muziek maken voor iedereen door te zorgen voor opleiding, een instrument en samenspelen in het orkest, maar ook door muziek te maken voor de Markelose bevolking op straat en in de zaal”, aldus Henk Bomhof namens de jubilerende vereniging.

Showavond

Het jubileum wordt dit jaar met meerdere activiteiten gevierd, met als klapstuk de grote showavond op zaterdag 9 november. Als eerste activiteit houdt De Fanfare op zaterdag 6 april een muzikale reünie bij De Haverkamp en hiervoor wordt gezocht naar zoveel mogelijk oud-leden.

“We willen tijdens deze muzikale reünie nog eens herinneringen ophalen, en natuurlijk voor zover mogelijk nog eens samen muziek maken. Voor diegene die nog een instrument heeft en kan bespelen willen we onder leiding van onze dirigent Frank Uuldriks twee stukken instuderen. We hebben op dinsdagavond 26 maart een eerste repetitie”, aldus Bomhof.

Reünie

De reünie op 6 april begint om 15.30 uur met ontvangst van alle gasten. Vervolgens is er een gezamenlijke repetitie, met op het eind van de middag een afsluiting met een hapje en een drankje. Begin van de avond vindt er een korte generale repetitie plaats, waarna om 20.00 uur het concert begint.

Oud-leden die niet beschikken over een instrument maar wel willen meespelen kunnen dat aangeven, en voor hen wordt een oplossing gezocht. Opgeven kan via d.i.dollekamp@gmail.com. Daarbij vermelden of de reünist deelneemt aan het concert of niet.