Orkest

Ons orkest is een fanfare orkest. Dit houdt in dat het bestaat uit koperblazers en slagwerk. De bezetting bestaat o.a. uit bugels, trompetten, hoorns, trombones, baritons en saxofoons. Daarnaast wordt het natuurlijk ondersteund door het slagwerk d.m.v. drums, pauken en percussie. Op het moment telt het orkest ongeveer 45 spelende leden en staat onder bezielende leiding van dirigent Frank Uuldriks. Sinds 2015 is hij de muzikale leider.

DSC_7369

De fanfare komt op het moment uit in de 3e divisie en heeft zich tijdens het laatste concours weten te handhaven in deze divisie. Elke 5 jaar wordt geacht deel te nemen aan een concours. Het overgrote deel van de bevolking zal ons vooral kennen van de optredens tijdens de diverse jaarlijkse gebeurtenissen waarbij we ons op straat presenteren. Denk hierbij aan de intocht van Sinterklaas, Palmpasen, de boake en de optochten in de diverse hof-kernen. Maar tevens verzorgen we natuurlijk ook diverse concerten zoals ons donateurs-concert en de diverse koffieconcerten. Er wordt elke dinsdagavond gerepeteerd in de socu-ruimte van sporthal De Haverkamp. De repetities beginnen om 19.45 uur en eindigen om 21.45 uur.

Fotografie Marjan Noteboom - Fanfare - 20151101 (4)